Despre kombucha și beneficiile ei
Kombucha este o băutură naturală, fermentată, obținută din ceai îndulcit și o cultură simbiotică de bacterii și drojdii (numită SCOBY). Are gust ușor acidulat și este apreciată pentru beneficiile ei probiotice și detoxifiante.
Kombucha contribuie la echilibrul florei intestinale datorită probioticelor, ajută digestia, întărește imunitatea și poate sprijini detoxifierea organismului. Conține antioxidanți și compuși organici activi.
Da, kombucha poate fi consumată zilnic în cantități moderate. Recomandăm 150–250 ml pe zi pentru începători, iar apoi se poate ajusta în funcție de toleranță.
In urma fermentației naturale se formează o cantitate foarte mică de alcool (sub 0,5%), ceea ce o încadrează în categoria băuturilor nealcoolice. Folosim un mix de ceaiuri premium (nu doar verde sau negru), culturi autentice și fermentare tradițională lentă pentru un gust echilibrat și o calitate superioară.
În cantități mici, kombucha poate fi consumată de copii peste 4 ani. Pentru femeile însărcinate sau care alăptează, este recomandat consultul medicului înainte de consum.
Kombucha conține bacterii benefice care contribuie la menținerea unui microbiom intestinal sănătos. Probioticele sprijină digestia și imunitatea naturală.
Kombucha Bukovina este preparată artizanal, cu ingrediente 100% naturale, fără adaosuri artificiale. Folosim ceaiuri premium, culturi autentice și fermentare tradițională lentă pentru un gust echilibrat și o calitate superioară.

Mod de consum, păstrare și informații utile
Cel mai bun moment este dimineața pe stomacul gol sau între mese, pentru a beneficia de efectele digestive și detoxifiante. Evită consumul seara târziu, deoarece conține o cantitate mică de cofeină.
Kombucha trebuie păstrată la frigider, între 2–6°C. Fiind o băutură vie, continuă ușor fermentația chiar și după îmbuteliere, așa că este important să fie păstrată la rece.
Da, este absolut normal. Sedimentele și pelicula subțire sunt semne că produsul este natural și fermentat corect. Le poți consuma sau filtra, după preferință.
Kombucha dezvoltă în mod natural dioxid de carbon în timpul fermentației. Această ușoară efervescență este un semn al prospețimii și al procesului artizanal.
Kombucha conține zaharuri naturale rezultate din fermentație. Unele variante pot fi potrivite pentru diabetici, dar recomandăm consultul medicului și verificarea etichetei pentru conținutul de zahăr.
Gustul variază în funcție de ingredientele folosite, dar în general este o combinație de dulce-acrișor, ușor acidulată, cu arome florale, fructate sau condimentate — în funcție de sortiment.
Kombucha Bukovina oferă sortimente precum: Kombucha Originală, cu Aronia, cu Ghimbir, cu Extract de Cafea, cu Suc de Mere si Scortisoara sau Menta, etc.
Kombucha Bukovina este disponibilă în două variante de fermentație – cu zahăr sau cu miere – adaptate preferințelor fiecărui client.